Asuntosijoittaminen Suomi vs. Espanja


Asuntosijoittaminen Suomi vs. Espanja


 Kiinnostaako varma turvallinen ja kunnon tuotto?

 Vastasitko kyllä? Hyvä. 

 Vertaillaanpa hieman tilannetta Suomen ja Espanjan välillä. Tai itse asiassa vertaillaan Suur-Helsingin ja Espanjan Aurinkorannikon välillä.

 Tiedät varmasti, että asuntosijoittaminen on kannattavinta kasvukeskuksissa, tai opiskelija kaupungeissa. Suurin vetovoima ja muuttoliike on suomessa pääkaupunkiseudulle. Vaikkakin opiskelija kaupungit, Turku, Tampere ja Oulu sekä muutama muu on myös hyviä asuntosijoitus kaupunkeja. Tietysti tulee huomioida arvonnousu.

 Otetaan malliksi Helsinki, niin kuin aina. Asuntojen hinnat? Millä pääsee aloittamaan? 150.000€, mitä sillä saa? Yksiön alle 25m2? Tai siis ”asunnon” jossa huone ja wc. 

Vuokra yksiössä 650€, eikö? 

Tuotto yhtiövastikkeiden ja verojen jälkeen alle 4%. Myyt tämän tietysti itsellesi, niin että tuotto on 8% koska saat parempaa vuokraa. Hyvä osaat homman.

 Eli 650€ x 12kk = 7.800€ Tästä vähennät yhtiövastikkeen yms.

 Arvonnousu? Tilastojen mukaan ei merkittävä.

 Mennään Espanjaan, Malagaan ja Aurinkorannikolle. Asuntojen hinnat? 150.000€ mitä sillä saa? Kolmion 60-80m2. Espanjassa tämä on siis aina kahden makuuhuoneen asunto. Espanjassa kuvaillaan asunnot aina sillä, kuinka monta makuuhuonetta ja kylpyhuonetta tai wc:tä asunnossa on. Usein 2 mh asunnossa on kaksi kylpyhuonetta tai vähintään kph ja wc erikseen.

Vuokra 850€. Tuoton laskitkin jo itse. Eikä siinä vielä kaikki. Annat asunnon vuokralle loma-asunnoksi. 12-16 viikkoa vuodesta saat samasta asunnosta jopa 1000€ viikko. Jos sinulla ei ole kontakteja riittävästi, jolla saat asunnon viikko vuokralle, meillä on. Syksystä kevääseen vuokraat asuntosi ”pitkäaikaisesti” tuolla 850€/kk.

 Eli 4 kk aikana saat vuokratuottoa 13.600€ ja 8 kk aikana 6.800€. Yhteensä 20.400€

Tai jos saisit vain puolet tuosta? Hyvä, laskitikin jo itse.

 Yhtiövastike? 100-150€. Muut kulut? Ostossa voit laskea leimaveroja yms. 10-12%

 Arvonnousu? Vuosittain nyt yli 6% vuodesta 2015. Jollain alueella jopa 2017-2018 26% (Marbella)

 Miksi Aurinkorannikko? Esimerkkinä Fuengirola

 Fuengirolan kaupungin alueella on rannikon suurin suomalaisyhteisö ja myös Aurinkorannikon suomalainen koulu. Yli 300 päivää vuodesta aurinkoa.

 Loma-asunnot

Loma-asuntojen vuokraus Espanjassa ja juuri Aurinkorannikolla on edullinen ja mukava vaihtoehto hotellille sinne matkaaville.

Kukapa ei vaihtaisi pientä hotellihuonetta kauniiseen ja kodikkaaseen asuntoon Espanjassa, Aurinkorannikolla missä sekä ystävät että perheenjäsenet voivat kaikki viettää aikaa yhdessä. Espanja on ihanteellinen paikka lomien viettoon. Kaikista suosituimmat lomakohteet ovat juuri Aurinkorannikolla eli Costa del Solilla. 

Fuengirola on eteläespanjalainen kaupunki, joka kuuluu Málagan maakuntaan. Fuengirola sijaitsee noin 30 km Málagan kaupungista lounaaseen Välimeren rannalla, Costa del Solin eli Aurinkorannikon alueella. Noin 20 min Malagan lentokentältä.

Fuengirolan Paseo Maritimo, Euroopan pisin yhtenäinen rantatie on yli 7 km pitkä, toisella puolella on hiekkaranta ja toisella puolen sadat ravintolat. Fuengirolassa sijaitsee myös kuuluisa eläintarha.

Fuengirolan kaupungin asukasluku on yli 80 000, mutta moninkertaistuu kesäkuukausina. Vuonna 2018 oli lomailijoita Aurinkorannikolla ennätysmäinen yli 380.000. Vuodelle 2019 odotetaan jälleen uutta ennätystä. 

Fuengirola on todella suosittu kohde eurooppalaisten matkailijoiden ja varsinkin suomalaisten keskuudessa. Kaupungissa asuu myös pysyvästi yli 15.000 suomalaista. Kaupungista löytyykin tarvittaessa kaikki palvelut suomen kielellä. Los Pacosin kaupunginosassa toimii myös yksityinen suomalainen peruskoulu ja lukio. Fuengirolassa ilmestyy myös muun muassa suomenkielinen paikallislehti Uusi Fuengirola, josta voi lukea kaupungin uutiset ja tapahtumat. Samoin voit kuunnella myös suomalaista radiokanavaa, Radio Finlandia.

Pitkäaikainen asunnon vuokraaminen

Työperäinen muutto ja etätyöskentely kasvaa huimasti Aurinkorannikolla. Maailma muuttuu ihmiset liikkuu. Aurinkorannikolla jatkuva tarve pitkäaikaiselle asumiselle. Kysyntä on kova ja tällä hetkellä kysyntä ylittää tarjonnan.

Kuinka löydät juuri sinulle sopivan asunnon sijoitus asunnoksi? 

Helposti, ota yhteyttä meihin.

Kimmo + 34 618 022 111

kimmo@bestlocation.live

Tiia + 34 699 831 017

tiia@bestlocation.live

www.bestlocation.live

 Tästä voit tutustua kohteisiimme ja toimintaamme.

www.asunnotaurinkorannikolla.com

www.espanja.live

www.lomailen.com

JYA Housing
 
^ Наверх